Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku

skloniste.osijek@gmail.com

O nama

 

Osnivanje

Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku osnovano je 2000. god. i nastalo je kao posljedica intervencije Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka u područje obiteljskog nasilja. U razdoblju od osnivanja do danas, dakle u 13 godina postojanja, u Skloništu je boravilo preko 900 korisnika – žena i djece  iz svih dijelova Hrvatske.

 

Djelatnost

U našem Skloništu, odnosno Sigurnoj kući, svima koji su žrtve nasilja u obitelji, bez obzira radi li se o fizičkoj, psihičkoj, spolnoj, ekonomskoj ili bilo kojoj vrsti zlostave, osiguravamo  smještaj, sigurnost, prehranu, zdravstvenu skrb, psihosocijalnu i drugu stručnu pomoć kao i sve ono što je potrebno da bi umanjili traume, osnažili i pripremili svakoga člana obitelji, od najmlađih do najstarijih za sve one izazove koje im osobna životna situacija nameće kao dodatnu zapreku.

Smještaj u Skloništu moguće je ostvariti putem nadležnih centara za socijalnu skrb, a u hitnim slučajevima i putem policije.

 

Stručni tim Skloništa

Stručni tim Skloništa: socijalna radnica, dvije psihologinje, radna terapeutkinja i pravnica neposredno, individualno ili grupno rade s našim korisnicama pružajući psihosocijalnu i drugu savjetodavnu pomoć dok se po potrebi angažiraju i vanjski suradnici vezano uz pravnu ili drugu vrstu savjetodavne pomoći. Učimo o pravima, mogućnostima te komuniciramo s različitim institucijama socijalne skrbi, unutarnjih poslova, sudbene vlasti, medicinskim, obrazovnim i svima onima koje su na bilo koji način dužne sudjelovati u rješavanju svake životne situacije.
Isto tako putem Savjetovališta specijaliziranog za probleme nasilja u obitelji, savjetodavno i terapeutski pružamo  pomoć i podršku korisnicima kojima nije potreban smještaj u sklonište ili ga iz bilo kojih razloga nije moguće realizirati.
Želite li samo savjet, ostati anonimni, a imate problem, za Vas smo osnovali Online savjetovalište putem kojeg je Stručnom timu moguće postaviti pitanje iz područja problematike obiteljskog nasilja koji će na njega u najkraćem mogućem roku odgovoriti.

3 thoughts on “O nama

 • Karlo napisao:

  Ovo je odlično! Imate najblolju web stranicu na Internetu 🙂

 • Marija napisao:

  Dobra vecere. Imam stvari za poklonit. Odjeca za djecaka 10g i djevojcica 4g., igracke i za odraslu zensku osobu odjeca. Ako vam treba, kontaktirajte pa cu donijeti. Znam da ste napisali da vam trenutno ne treba ali samo to imam zasad pa javite. Lp Marija

  • Sklonište napisao:

   Poštovana gđo. Marija, zahvaljujemo se na Vašem upitu. Kao što znate, imamo stvarno jako puno odjeće koja nam stiže kroz donacije, toliko da ju više nemamo gdje skladištiti. Nadamo se da ćete pronaći nekoga kome je odjeća stvarno potrebna. Još jednom se zahvaljujemo. Srdačan pozdrav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube