Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku

skloniste.osijek@gmail.com

O nama

 

Osnivanje

Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku osnovano je 2000. god. i nastalo je kao posljedica intervencije Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka u područje obiteljskog nasilja. U razdoblju od osnivanja do danas, dakle u 13 godina postojanja, u Skloništu je boravilo preko 900 korisnika – žena i djece  iz svih dijelova Hrvatske.

 

Djelatnost

U našem Skloništu, odnosno Sigurnoj kući, svima koji su žrtve nasilja u obitelji, bez obzira radi li se o fizičkoj, psihičkoj, spolnoj, ekonomskoj ili bilo kojoj vrsti zlostave, osiguravamo  smještaj, sigurnost, prehranu, zdravstvenu skrb, psihosocijalnu i drugu stručnu pomoć kao i sve ono što je potrebno da bi umanjili traume, osnažili i pripremili svakoga člana obitelji, od najmlađih do najstarijih za sve one izazove koje im osobna životna situacija nameće kao dodatnu zapreku.

Smještaj u Skloništu moguće je ostvariti putem nadležnih centara za socijalnu skrb, a u hitnim slučajevima i putem policije.

 

Stručni tim Skloništa

Stručni tim Skloništa: socijalna radnica, dvije psihologinje, radna terapeutkinja i pravnica neposredno, individualno ili grupno rade s našim korisnicama pružajući psihosocijalnu i drugu savjetodavnu pomoć dok se po potrebi angažiraju i vanjski suradnici vezano uz pravnu ili drugu vrstu savjetodavne pomoći. Učimo o pravima, mogućnostima te komuniciramo s različitim institucijama socijalne skrbi, unutarnjih poslova, sudbene vlasti, medicinskim, obrazovnim i svima onima koje su na bilo koji način dužne sudjelovati u rješavanju svake životne situacije.
Isto tako putem Savjetovališta specijaliziranog za probleme nasilja u obitelji, savjetodavno i terapeutski pružamo  pomoć i podršku korisnicima kojima nije potreban smještaj u sklonište ili ga iz bilo kojih razloga nije moguće realizirati.
Želite li samo savjet, ostati anonimni, a imate problem, za Vas smo osnovali Online savjetovalište putem kojeg je Stručnom timu moguće postaviti pitanje iz područja problematike obiteljskog nasilja koji će na njega u najkraćem mogućem roku odgovoriti.

One thought on “O nama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube