Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku

skloniste.osijek@gmail.com

Kutija puna osmijeha – za djecu

Po uzoru na humanitarne organizacije diljem svijeta koje se bave pomaganjem onima kojima je to najpotrebnije, odlučili smo ove godine pokrenuti akciju „Kutija puna osmijeha“ kojom bismo razveselili naše najmlađe korisnike iz Skloništa za Božić. 
Ideja proizlazi iz vaših čestih upita o tome kako pomoći, što donirati i sl. pa pozivamo sve vas koji ste u mogućnosti da se uključite.

KAKO SUDJELOVATI?

 

Na našoj Facebook stranici objavit ćemo popis djece koja su trenutno smještena u Skloništu, njihovu dob i spol kako biste mogli odabrati jedno dijete koje ćete razveseliti „Kutijom punom osmijeha“.
1. Potrebno je odabrati kutiju (veličine otprilike kutije za cipele) koju možete umotati u prigodni papir za umatanje kako bi dobila božićno ruho.
2. Odabrati dijete s popisa koje želite darivati. Zbog zaštite osobnih podataka, nećemo objavljivati njihova imena već im dodijeliti redni broj. 
3. Napuniti kutiju poklonima. Pored svakog djeteta navest ćemo neke prijedloge za koje znamo da su djetetu potrebni ili bi ih razveselili. Odaberite jedan „VAU“ poklon srednje do velike veličine koji će im čim otvore kutiju privući pažnju (npr. mekana plišana igračka). Dodajte nešto toplo za zimu (rukavice, šal ili kapu), komad odjeće (čarape, majica, hlače, tajice, trenerka i sl), higijenske potrepštine (gel za tuširanje, dezodorans, šampon za kosu, regenerator, balzam za usne, miris za tijelo i sl.), školske potrepštine (drvene bojice (ne flomasteri), blokići, gumice, drvene olovke, ravnala i sl.) ili slatkiše i slane grickalice. 
4. Ukoliko želite, uključite i malu čestitku ili poruku namijenjenu djetetu i njegovoj majci.
5. Kad ste pripremili kutiju, javite nam se u inbox našeg Facebook profila za dogovor oko primopredaje ili slanja. 

Trenutno je u Skloništu smješteno ukupno 6 djece i to kako slijedi:
1. Djevojčica 12 god. (Ideje: Plišana igračka, dezodorans, tajice, tople čarape, nešto slatko i slane grickalice…) 
2. Dječak 11 god. (Ideje: Dezodorans, gel za tuširanje, topla košulja, tople čarape, nešto slatko i slane grickalice) 
3. Djevojčica 9 god. (Ideje: Plišana igračka, miris za tijelo, kapa i rukavice, školski pribor, nešto slatko i slane grickalice)
4. Dječak 3 god. (Ideje: Plišana igračka, kapa i rukavice, autić na daljinski, nešto slatko i slane grickalice)
5. Dječak 1,5 god. (Ideje: Plišana igračka, majica, kapa i rukavice, auto, nešto slatko i slane grickalice) 
6. Djevojčica 5 god. (Ideje: Plišana igračka, majica, tople čarape, kreativna igračka, nešto slatko i slane grickalice) 

Naravno, sve navedeno su samo naše ideje i prijedlozi, a vama dajemo potpunu slobodu kako ispuniti kutije. Dakle, potrebno nam je samo 6 kutija kako bi bar na ovaj način svako dijete u Skloništu dobilo svoj poklon. 
Zadnji korak je odabrati jedno dijete, predbilježiti se u komentarima ispod objave na Facebook-u te možete početi pripremati svoju kutiju. Nadamo se da će svi oni koji se prijave stvarno i poslati kutiju jer bismo htjeli postići da svako dijete za Božić ima svoju kutiju, odnosno da na kraju ne bude razočaranih. Ukoliko nam do Božića pristigne još djece u Sklonište, svakako ćemo ponovno objaviti popis.
Molimo da svoje kutije donesete ili pošaljete zaključno s 15.12. kako bismo se pripremili na vrijeme. 
U želji da svako dijete dočeka Božić s osmijehom na licu s radošću očekujemo vaše poruke.

Comments are currently closed.

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube