Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku

skloniste.osijek@gmail.com

22. veljače – Europski dan zaštite žrtava kaznenih djela

12442796_10206007465487412_342534500_n

22. veljače obilježava se Europski dan zaštite žrtava kaznenih djela. Prema smjernicama Europske komisije, na navedeni datum se u svim zemljama članicama Europske unije na prigodan način, kroz stručna i edukativna javna događanja po principu međusobne koordinacije svih odgovornih dionika, provodi senzibilizacija građana na ovu temu.Tim je povodom Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji sa Županijskim timom za prevenciju obiteljskog nasilja Osječko-baranjske županije organizirala niz preventivnih aktivnosti.

U tom smislu organizirana je i javna tribina pod nazivom „Prava žrtava kaznenih djela“ u kojoj su sudjelovali stručnjaci iz područja pravosuđa, državnog odvjetništva, policije, socijalne skrbi i udruga koje se bave pružanjem podrške žrtvama kaznenih djela. 

Svoje gledište na navedenu temu iznijela je i psihologinja Skloništa te članica Županijskog tima za prevenciju obiteljskog nasilja Josipa Božić koja je govorila o zaštiti prava žrtava obiteljskog nasilja kao i o mogućnostima koje im se pružaju kroz smještaj u Skloništu. 

Comments are currently closed.

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube