Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku

skloniste.osijek@gmail.com

Milijarda ustaje/One billion rising – Osijek, 2015.

000841_3

Miijarda ustaje/One billion rising je globalna akcija koja progovara protiv nasilja nad ženama.

IMG_6622

Kampanja je započela na Valentinovo 2012. god. kao reakcija na zastrašujuću statistiku da će jedna od tri žene na planeti biti pretučena ili silovana, što s obzirom na svjetsku populaciju od preko 7 milijardi stanovnika iznosi više od milijardu žena i djevojčica. U preko 200 zemalja svijeta žene, muškarci i mladi protestiraju, ustaju i plešu protiv nasilja nad ženama.

IMG_6916

Cilj ove manifestacije je solidarizirati se s borbom protiv nasilja, upozoriti na njegove štetne vidljive i nevidljive posljedice, pozvati i ohrabriti žene žrtve nasilja, ali i sve ljude da prijave nasilje i ne zatvaraju oči. Ustajemo kako bismo pokazali odlučnost u stvaranju nove svijesti – svijesti koja se odupire nasilju sve dok ono postane sasvim nezamislivo i neprihvatljivo.

IMG_6880

14. veljače 2015. god. na Glavnoj osječkoj tržnici Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku pridružilo se globalnoj kampanji Milijarda ustaje te zajedno s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije, Policijskom upravom osječko-baranjskom, Županijskim timom za prevenciju obiteljskog nasilja Osječko-baranjske županije, Gradskim društvom Crvenog križa Osijek, Vokalnim ansamblom Brevis, Plesnim studiom Shine, I. i III. gimnazijom, Ugostiteljsko-turističkom školom, Ekonomskom i upravnom školom Osijek te svim ženama diljem svijeta ustalo i plesalo protiv nasilja nad ženama. 

IMG_6699

Akciju su podržali i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Denis Ambruš te župan Osječko-baranjske županije, koja je ujedno i osnivač Skloništa za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku, dr. Vladimir Šišljagić.

IMG_6750

Video izvještaj koji je u suradnji sa Skloništem za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku izradila Televizija Slavonije i Baranje možete pogledati ovdje.

IMG_6961

Comments are currently closed.

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube