Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku

skloniste.osijek@gmail.com

Predavanje “Nasilje nad ženama” i poludnevna radionica pod vodstvom članica Ženske sobe

Ženska soba 2014.

Članica Ženske sobe, Maja Vukmanić Rajter, voditeljica Centra za žrtve seksualnog nasilja održala je 29.04.2014. god. u prostorijama Osječko-baranjske županije u Osijeku javno predavanje naziva “Nasilje nad ženama”. Cilj ovog predavanja bilo je upoznavanje prisutnih sudionika s osnovnim pojmovima vezanim uz neravnopravnost žena i nasilja nad ženama.

Javno predavanje održano je uz podršku Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije, a sastavni je dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske “Moj glas protiv nasilja”/“My voice against violence” koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – Progress). Ženska soba i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje partnerske su organizacije na projektu “Moj glas protiv nasilja”.

Istog dana u prostorijama Skloništa za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku održana je i poludnevna radionica naziva “Prevencija nasilja nad ženama”, također u sklopu projekta “Moj glas protiv nasilja”. Poludnevnu radionicu za ruralne i nezaposlene žene vodila je članica Ženske sobe, Antonija Hojt Ilić. Kroz interaktivan rad sudionice radionice upoznate su s oblicima nasilja nad ženama, mitovima i predrasudama vezanim uz nasilje kao i načinom i postupkom prijave nasilja relevantnim institucijama.

Ovim putem zahvaljujemo se Maji Vukmanić Rajter i Antoniji Hojt Ilić koje su se odazvale na naš poziv te svojim zanimljivim i poučnim predavanjem i radionicom doprinijele senzibiliziranju javnosti o području problematike nasilja nad ženama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube